Ons team

Aandacht is ons medicijn

We stellen ons graag even voor.

Anja, Mieke en ikzelf vormen een vast team. We hebben allemaal een jarenlange ervaring in de dementiezorg. Meebewegen in hun beleving met humor en ze verleiden om in beweging te komen, daar ligt onze kracht. Aandacht is ons medicijn.

Marga’s ouders Wan en Marietje staan als vrijwilliger klaar en zullen er alles aan doen dat men zich hier snel thuis zal voelen.

Marga van Overveld

Ik ben een enthousiaste, zorgzame, creatieve, ondernemende duizendpoot die doorzet en daarmee succeservaringen probeer over te brengen op anderen. Daarnaast ben ik trotse moeder van Stefan, Marlein, Bart en Thijs.

Mijn interesse en liefde voor mensen met dementie is ontstaan omdat ik hier ben opgegroeid met mijn opa die de ziekte van Alzheimer had. Mijn opa heeft mij laten inzien hoe belangrijk vrijheid is voor mensen die leven met dementie. Hoe mooi is het dan om op deze plek mijn droom te verwezenlijken en mensen te helpen.

Sinds 2015 ben ik werkzaam als zzp’er in de zorg ik heb inmiddels verschillende cursussen gevolgd en certificaten behaald, maar vooral heb ik in de praktijk ontzettend veel geleerd. Naast cliënten aan huis die ik met veel persoonlijke aandacht mag verzorgen aan huis, werk ik al 7 jaar met veel passie en plezier op Ouderenlandgoed Grootenhout . Voor mij het voorbeeld hoe de zorg ook kan, en hoe het overal hoort te zijn. Gewoon …door gewoon te doen.

Omgaan met mensen met dementie voelt voor mij elke keer als een positieve uitdaging die nooit verveeld het heeft mijn leven verrijkt in alle opzichten.

Anja van der Vleuten

Mijn naam is Anja van der Vleuten. Samen met mijn man en drie grotere kinderen woon ik in Sint Oedenrode.

Sinds jongs af aan wist ik al dat mijn hart ligt bij werken met ouderen. Ik haal sinds mijn 18e elke dag veel voldoening uit mijn werk als verzorgende IG. Zoals samen met de ouderen genieten van de kleine dingen die er echt toe doen. Afgelopen jaren heb ik veel gezien en ervaring opgedaan in verzorgingshuizen, de dementerende zorg, thuiszorg, revalidatie zorg en terminale zorg thuis.

De komende tijd ga ik Marga helpen met haar zorgopvang. Ze is al 30 jaar mijn vriendin en ik weet dat het de mensen aan niets zal ontbreken. De gave die Marga heeft met mensen en dementerenden is enorm groot. Haar energie, optimisme en creativiteit zullen helemaal tot zijn recht komen. Marga is Gewoon bijzonder.

Mieke Boers

Hallo, ik ben Mieke, trotse moeder van twee zonen en kleinzoon Fos.

Bij toeval ben ik zo’n 14 jaar geleden in het werken met mensen met dementie terechtgekomen. Ik zie het als een uitdaging te zoeken naar hetgeen hen raakt, waar zij vrolijk van worden, te focussen op datgene wat wel mogelijk is. Kortom wat hun leven, ondanks de beperkingen, meer kleur geeft.

Ieder mens is uniek, dus bij ieder mens kan dat wat anders zijn. En zeker doen warmte en aandacht wonderen.

Daarnaast ben ik eigenaar van de Grapjurk kledingverhuur&entertainment. Ook daar haal ik veel plezier en energie uit.

Samen met mijn man Leo, speel ik met regelmaat een van onze “Bob en Trudy” programma’s in woonzorgcentra. Prachtig om mensen met verhalen en liedjes van vroeger blij te maken.

Graag tot ziens bij dagbeleving “de Vrijheid”.

Bloem pluisjes