De Vrijheid

Ons team

Aandacht is ons medicijn

We stellen ons graag even voor.

anja, petrie, frank, en marga vormen een vast team. We hebben allemaal een jarenlange ervaring in de dementiezorg. Meebewegen in hun beleving met humor en ze verleiden om in beweging te komen, daar ligt onze kracht. Aandacht is ons medicijn.

Marga’s ouders Wan en Marietje staan als vrijwilliger klaar en zullen er alles aan doen dat men zich hier snel thuis zal voelen.

Marga van Overveld

Ik ben een enthousiaste, zorgzame, creatieve, ondernemende duizendpoot die doorzet en daarmee succeservaringen probeer over te brengen op anderen. Daarnaast ben ik trotse moeder van Stefan, Marlein, Bart en Thijs.

Mijn interesse en liefde voor mensen met dementie is ontstaan omdat ik hier ben opgegroeid met mijn opa die de ziekte van Alzheimer had. Mijn opa heeft mij laten inzien hoe belangrijk vrijheid is voor mensen die leven met dementie. Hoe mooi is het dan om op deze plek mijn droom te verwezenlijken en mensen te helpen.

Sinds 2015 ben ik werkzaam als zzp’er in de zorg ik heb inmiddels verschillende cursussen gevolgd en certificaten behaald, maar vooral heb ik in de praktijk ontzettend veel geleerd. Naast cliënten aan huis die ik met veel persoonlijke aandacht kon verzorgen, heb ik 7 jaar met veel passie en plezier op ouderenlandgoed Grootenhout gewerkt. Voor mij het voorbeeld hoe de zorg ook kan, en hoe het overal hoort te zijn. Gewoon …door gewoon te doen.

Omgaan met mensen met dementie voelt voor mij elke keer als een positieve uitdaging die nooit verveeld het heeft mijn leven verrijkt in alle opzichten.

Anja van der Vleuten

Mijn naam is Anja van der Vleuten. Samen met mijn man en drie grotere kinderen woon ik in Sint Oedenrode.

Sinds jongs af aan wist ik al dat mijn hart ligt bij werken met ouderen. Ik haal sinds mijn 18e elke dag veel voldoening uit mijn werk als verzorgende IG. Zoals samen met de ouderen genieten van de kleine dingen die er echt toe doen. Afgelopen jaren heb ik veel gezien en ervaring opgedaan in verzorgingshuizen, de dementerende zorg, thuiszorg, revalidatie zorg en terminale zorg thuis.

De komende tijd ga ik Marga helpen met haar zorgopvang. Ze is al 30 jaar mijn vriendin en ik weet dat het de mensen aan niets zal ontbreken. De gave die Marga heeft met mensen met dementie is enorm groot. Haar energie, optimisme en creativiteit zullen helemaal tot zijn recht komen. Marga is Gewoon bijzonder.

Frank van Mil

Mijn naam is Frank van Mil, en ik woon in Breugel. Sinds 1 oktober 2023 ben ik met pensioen na bijna 40 jaar voor de klas te hebben gestaan. Nu is er ruimte voor allerlei nieuwe dingen in mijn leven.

Een van die dingen is werken bij de dagbeleving “de Vrijheid”. Het afgelopen jaar heb ik als vrijwilliger af en toe mijn gezicht laten zien. De rust, gezelligheid en fijne sfeer bij de Vrijheid maakten dat ik niet lang heb getwijfeld om me bij het team aan te sluiten. Heel mijn familie is werkzaam in de zorg of het onderwijs, dus dat zorgzame zit een beetje in onze genen.

Mijn intentie is om de gasten bij “de Vrijheid” een gezellige en zinvolle dag te bezorgen. Dit wil ik bereiken door lekker met ze te koken, naar ze te luisteren, gezellig te kletsen en samen leuke activiteiten te ondernemen. Als de gasten aan het einde van de dag met een fijn gevoel naar huis gaan, beschouw ik de dag als geslaagd!

Graag tot ziens bij de Vrijheid.

Groetjes, Frank van Mil

Petrie van de Sande

Hoi, graag stel ik me even voor, mijn naam is Petrie van de Sande.

Samen met mijn man, zoon en kleine hond wonen wij in ‘t mooie Sint-Oedenrode.

Vrolijk, creatief , een luisterend oor en veel liefde voor mensen met dementie maakt dat dit werk zo goed bij me past.

Marga ken ik van mijn vorige werkplek “ouderenlandgoed Grootenhout”.

Ik was erg enthousiast toen ze me vroeg of ik het leuk vond om bij haar te komen werken op de dagbeleving.

Ik vind het werken met mensen met dementie een mooie uitdaging en het geeft me veel voldoening als ik mijn steentje kan bijdragen om hun een mooie dag te bezorgen.

Dagbeleving de Vrijheid is een prachtige plek waar de mensen zich snel thuis voelen.

Wat ik zo bijzonder vind is dat iedereen hier zo graag komt en er veel persoonlijke aandacht is waardoor er vrijwel geen onrust is bij de bezoekers. Het voelt als een warm bad, iedereen is gelijk.

We genieten echt met en van elkaar. Er ontstaan hier waardevolle vriendschappen en we steunen elkaar als t even wat minder gaat, en dat maakt de dag nog mooier.

Ik ben blij te mogen werken op deze bijzondere plek.

Bloem pluisjes