De Vrijheid

Locatie

Prachtige locatie in het groen

Een prachtige locatie

Waar je ook kijkt, overal ervaar je hier het gevoel van rust en vrijheid. Op deze mooie plek heb ik een zorgeloze, fijne jeugd gehad als kind. Mijn zus Carla en ik werden omringd door liefde en aandacht van onze ouders en we wonen er nog allemaal met veel plezier. Ook mijn tante Lieza en mijn opa en oma hebben hier altijd gewoond.

Hier is destijds ook de liefde en interesse voor mensen met dementie ontstaan doordat mijn opa de ziekte van Alzheimer had. Wat hebben wij genoten als kind van de gezelligheid van ons opa. Hij leefde intens in vrijheid en was zo gelukkig en ondeugend als een kind; reuze interessant. Voor mij was een ding duidelijk: als mijn ouders oud zijn, wil ik voor hen zorgen zodat ze net als opa in vrijheid thuis oud kunnen worden.

Hoe bijzonder is het om nu mensen te ontvangen op deze plek. En ze te laten ervaren wat vrijheid met je kan doen, om in beweging te blijven en niet te beperken. Dat gun ik iedereen, DE VRIJHEID op deze mooie bijzondere plek.

De historie

De naam “DE VRIJHEID”  verwijst ook naar zondag 17 september 1944. Toen zijn hier ongeveer 6000 parachutisten geland die warm onthaalt werden door de familie van Overveld.

Jaarlijks zijn op deze locatie festiviteiten georganiseerd om de bevrijding te eren en te herdenken. Er staat een monument en mijn vader heeft een museum ingericht met spullen die op het landingsgebied in de loop der jaren zijn gevonden.

Er komen nog steeds veel bezoekers om het museum en het landingsgebied te bezichtigen, tevens is er een samenwerkingsverband met museum “De bevrijdende vleugels”.